Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου “ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – Προσκύνημα στο περιβόλι της Παναγίας” στην Στοά του Βιβλίου

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου “ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – Προσκύνημα στο περιβόλι της Παναγίας” στην Στοά του Βιβλίου

Ένα μοναδικό οδηγό για το Άγιο Όρος σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Ρώσικα, Ρουμάνικα)  με πλούσιο υλικό για τους πνευματικούς θησαυρούς που υπάρχουν στο «περιβόλι της Παναγίας» αλλά και πρακτικές πληροφορίες για τον επισκέπτη δημιούργησαν οι εκδόσεις Λίλιος.

Η έκδοση έρχεται σε μια περίοδο που διεθνώς η τάση για θρησκευτικό τουρισμό ενισχύεται και θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 7:00 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου – Aίθουσα Λόγου.

Ο συγγραφέας και φωτογράφος  κος Λουκάς Λίλιος γοητευμένος από το Αγιον Ορος που αποτελεί το πραγματικό  θησαυροφυλάκιο, το κάστρο της Ορθοδοξίας, το μυρωμένο περιβόλι της Παναγίας, το στολίδι της φύσης και της Ελλάδας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποτυπώσει όλον αυτό τον θησαυρό μετά από ατέλειωτα ταξίδια, μετακινήσεις, πεζοπορίες, φωτογραφικές λήψεις και μελέτες πατερικών κειμένων και βιβλίων.

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια έκθεσης Φωτογραφίας του ίδιου του δημιουργού υπό τον τίτλο «Αγιον Ορος / Πνευματικές Περιπλανήσεις» στη Στοά Βιβλίου – Αίθουσα Τέχνης (διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας 20 -23 Φεβρουαρίου).

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται:

  1.  Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου
  2. Χαιρετισμός από την περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος
  3. Χαιρετισμός της Δημάρχου Λεβαδέων
  4. Χαιρετισμός εκπροσώπου ΔΕΗ / ΔΕΔΔΗΕ
  5. Χαιρετισμός εκπροσώπου Αλουμίνιον της Ελλάδος
  6. Χαιρετισμός εκπροσώπου από τον Ομιλο Φίλων Αγίου Ορους
  7. Ομιλία του Ιερομόναχου π. Φιλήμονος από την Ιερά Σκήτη του Προφήτου Ηλία Αγίου Ορους, με θέμα «Το Αγιον Ορος καντήλι ακοίμητο παρηγοριάς και ελπίδας».
  8. Παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα και φωτογράφο Λουκά Κ. Λίλιο.

16640647_1387896301241671_2555309598351363221_n

222